Mengantuk
Selasa, 9 Ogos 2011, ϟ



nampak tak baby ni macam mana die punya mengantuk tu..
ni yang nak cita ni..
ceritanya berbunyi begini wahai para pembaca blog..
hari ni hari Selasa an.. bersamaan 9 Ogos 2011..
bersamaan juga 9 Ramadhan 1432 Hijrah.. 
hari macam biasa pergi sekolah la an pagi-2..
jadual pulak hari ni mmg best .. pagi-2 beratur la an.. pas da selesai baca doa semua ckgu minta pelajar semua dduk dengar tazkirah yg ckgu akan bacakan.. tapi aku duduk kat tempat parking motor.. still dengar juga ea apew ckgu baca kan..

ahh sudah2.. balik pada topik kita..
hari ni jadual belajar budak kelas 5 Musytari adalah Bi,Fizik,Add Math , lepas jee Add Math rehat 20 minit.. 
kitaorg tak rehat pn.. lau rehat pn nk makan apew an bulan puasa ni.. aku,Zul,Farhan dan Hussaini trus melangkahkan kaki ke makmal bahasa untuk sambung kelas Bm, lepas Bm subjek Kimia pula.. Lepas Kimia subjek Sejarah pula..

dahsyat tak kami punya jadual hari ni.. subjeknya best-best kan??
agak2 korang mcm mana lau belajar subjek macam ni.. haha.. confirm ada yang ngantuk an..
manusia kat planet Musytari ni yang mula mengantuk adalah pelajar cina semasa kelas Fizik lagi dah ngantuk tapi pelajar Islam yang puasa still lg segar.. tapi masuk kelas Add Math time ni ramai yg dah letak kepala atas meja sebb tak larat nk tgk number.. tapi aku tak letak kepala atas meja lagi ea..
ckgu suh sambung latihan yg semalam tapi aku.Zul n Farhan sibuk baca surat khbar.. baca2 surat khbar pun tetap buat latihan ckgu tu, .  hah..

pelajar 5 Musytari mula mengantuk pada subjek Bm iaitu kelas Puan Suzlina a.k.a Mama kiteorang..
hehe.. time ni ramai dah yg tumbang.. last2 ckgu pn pnat nk ngajar ckgu pn biarlah kami yang bentangkan ape yg dah dibaca agar semua tak ngantuk.. lama tak lama juga la an kami belajar.. stop awal 15 minit ckgu bg rehat.. ape lg time ni la kiteorg sume bercerita dgn ckgu .. ada yg tidur..
time Kimia masing2 buat keje sendiri walaupun cikgu bg kerja suh buat..
hehe, nakal betul kiteorg ni.. dah tgh hari.. ramai yg tak larat dah..
time kelas Sejarah tak boleh tidur sbb yang ajar Pengetua.. hehe.. korg ada pengetua yg ajar?
lau ada kongsi laa ea.. belajar dgn pengetua mmg best.. jarang ada pelajar yg tidur sebb cara dia mengajar best.. lain dari sebelum ni lau belajar sejarah mst ramai yg ngntuk an..

tepat kul 2.00 petang pelajar dibenarkan balik.. itu sahaja lah cerita saya hari ni.
thanks pada yang sudi membaca.. hee..

:)..


new past